Cristian Arsenie Birou Individual de Arhitectura

Casa din containere metalice maritime

Casa din containere metalice maritime

Proprietarii potențiali de locuințe constata ca constructie unei case standard este dificila. Chiar și atunci când s-a calculate bugetul pentru constructia unei case,  viitorii proprietari se pot confrunta u costuri aditionale, probleme in executie, factori neprevazuti, cee ace genereaza de cele mai multe ori depasiri ale bugetului., generand un scenariu dificil pentru o generație care privește constructia unei locuințe ca un vis.

Creșterea prețurilor împiedica proprietarii potențiali de a-și putea construi case pe care și le pot permite, iar prețurile sunt variaza in funtie de solutia constrctiva, locatie, materiale, manopera.

Casele prefabricate de containere de transport maritim sunt destinate celor tineri, si celor care nu au un buget consistent pentru constructia unei case traditionale.

Nu exista același „stil” de casa cu care ai fi obișnuit în orașul tau, dar când te uiți în multe dintre aceste case, acestea au podea frumoasa, dulapuri, ferestre și tot ce ai putea dori într-o casa – minus costul.

 

Înțelegerea nevoii de case prefabricate de transport maritim

Prețurile locuinței sunt în creștere – din nou. Piata arata ca prețul mediu al locuinței în martie 2020 a fost de cca. 100.000 euro, cu un pret de referinta de cca. 500 euro/mp la rosu.

Închirierea este un alt scenariu dur. Trebuie sa dati avans de trei ori chiria dvs. lunara în majoritatea orașelor, iar prețurile chirii sunt in crestere, și închirierea devine dificila pentru adulții tineri.

Uitați de obținerea unui credit ipotecar fara asigurare PMI. În mod tradițional, un cumparator ar trebui sa puna 20% pe o casa pentru a evita asigurarea costisitoare a PMI. Economisirea a 70.000 euro +, în funcție de prețul mediu al casei enumerat mai sus, este un lucru aproape imposibil pentru majoritatea oamenilor, ca urmare, casele prefabricate au început sa devina populare.

Astfel conform celor de mai sus, exista o baza solida pentru întregul proces de gândire si realizarea unei case din containere metalice de transport maritim .

 

Containerele de transport sunt:

 

Accesibile

Se reduce norm costurile de constructie, acestea fiind deja fabricate, fiind usor de montat intr-o structura modulara

Se transporta si depoziteaza cu usurinta

Realizarea la rosu a casei dureaza foarte putin (1-2 saptamani) fata de constructiile traditionale

Containerele sunt deja izolate în mod corespunzator, pastreaza aerul cald și pe timpul iernii. Când sunt montate corect, aceste containere ofera o rezistența superioara și pot rezista la vânturi de pâna la 175 de km pe ora sau mai mult. Cele mai multe calamitați naturale nu vor provoca daune acestor containere de transport durabile și accesibile.

 

Cât costa transportul pentru casele de transport maritim?

 

Aceasta este o întrebare dificil de raspuns, costurile variind in funtie de dimensiunea containerelor acestea variind intre 10 si 45 picioare, respectiv 5.90×2.35m si 12.02×2.35m, iar inaltimea lor este de cca 2.4-2.7m.

 

Prețurile pentru containerele în sine pot varia de la 1.400 euro la 4000 euro, in functie de dimensiune si cantitate, astfel mai multe  vor avea un preț mai mic, deoarece constructorul va furniza containerele în vrac, menținând prețurile în scadere semnificativa.

 

Cat costa efectiv o casa din containere metalice maritime

Costurile se compun din pretul containerului metalic, transportul acestuia la locatie, punere in opera (asezare si asamblare, taiere goluri usi/ferestre, deschideri, etc), pret per finsaje interioare si exterioare.

 

Pentru 40.000 euro, va puteți aștepta la o casa de 160 – 200 de metri patrați compusa din vestibul si grup sanitar (un container de 10 picioare), bucatarie si camera de zi (2 containere de 40 picioare) la parter, iar la etaj 1dormitor cu baie (un container de 40 picioare), si circulatii (un container de 20 picipare).

Toata finisarea interioara este inclusa in acest cost. Daca mergeți la o suma de 60.000 de euro, veți putea obține o casa mai mare care cu finisaje de calitate suparioara și in suprfata mai mare, de cca 320 de metri patrați.

Costul inițial al locuințe de transport maritim este mult mai mic decât ceea ce ați cheltui construind o casa tradiționala, atat ca manopera cat si ca materiale (fundatiile sun mult mai supple, intrand mai putin material datorita usurimii containerelor), pretul materialelor de constructive si manopera acestora este mult mai ridicat decat cel al containerelor metalice, si in ultimul rand, timpul necesar de la incepera constructiei pana la realizarea ei scade cu 70%.

 

Fundatii

Aveți trei opțiuni principale pentru fundație cu un container:

 

Fundatie continua sau fundatii tip pahar: Aceste blocuri sunt cele mai frecvente și eficiente, sunt asemanatoare cu cele ale caselor traditionale, iar colțurile containerului sunt adesea fixate pe beton prin armaturi din oțel.

Subsol/demisol: Fundația cea mai scumpa, dar ofera spațiu de locuit adaugat și posibilitați de depozitare.

Usi si ferestre

Containerele de transport vor fi taiate pentru a face loc ușilor și ferestrelor. Puteți avea ferestrele și ușile așezate oriunde doriți.

Izolatie termica si fonica

Containerele de transport sunt izolate în mod decent, dar puteți adauga izolație suplimentara pe pereții containerului la fel ca în orice alta casa traditionala pentru imbunatatirea izolarii termice.

Acoperisul

Tehnic containerele au acoperis, dar coroziunea poate aparea atunci când doua sau mai multe unitați sunt imbinate. Astfel este recomandata dublarea acoperisului, astfel incat sa previna coroziunea metalului, mai ales in zona imbinarilor (se trateaza local imbinarile dar pentru o siguranta sporita e bine sa se dubleze acoperisul). Acoperișurile pot fi sudate și fixate pe container în câteva ore pentru a asigura o scurgere mai buna a apei, un acoperiș adaugat va permite, de asemenea, o disipare a caldurii pentru a menține unitatea rece datorita stratului de aer intre cele 2 acoperisuri și ofera un plus de umbra pentru ocupanți prin prelungirea lui in exterior, creeandu-se terase acoperite.

launch project