Cristian Arsenie Birou Individual de Arhitectura

Casa A – Azuga

Casa A – Azuga

Locuinta D+P+M in Azuga

Descrierea functionala :

Locuinta are suprafata construita desfasurata de 146.28 mp, dezvoltata pe niveluri astfel :

Demisol : SC = 30,65MP si S.utila = 22,52 MP cuprinde un spatiu tehnic;

Parter: SC = 86,13 MP si S.utila = 66,45 MP cuprinde: vestibul, casa scarii, bucatarie , living si dining, un grup sanitar, sas, un dormitor cu baie proprie, o terasa acoperita cu suprafata de 8,96 mp, si o terasa cu suprafata de 9,91 mp.

Mansarda: SC=60,49 MP si S.utila = 42,07 MP cuprinde:2 dormitoare cu baie comuna, holul si casa scarii.

Structura:

Structura de rezistenta este realizata din: fundatii continue sub elevatii si izolate sub stalpi din beton armat, cadre din beton armat , cat si plansee monolite din beton armat. Inchiderile exterioare vor fi din blocuri ceramice de 30 cm si placaje cu polistiren expandat de 10 cm. Compartimentarile interioare se vor face din zidarie de caramida sau din pereti usori din gips-carton. Inchiderile si compartimentarile de la nivelul mansardei se vor realiza cu panouri tip sandwich ( placaj OSB cu termoizolatie vata minerala) pe structura usoara din lemn ecarisat si local cu blocuri ceramice.
Acoperisul ansamblului se va realiza in sistem invelitoare din tigla metalica tip Lindab, culoare maro, pe sarpanta din lemn. Se vor lua masuri de protectie antifoc la elementele din lemn. Termoizolarea invelitorii se va realiza cu vata minerala de min. 25 cm.

Finisaje:
Finisaje interioare
 grupurile sanitare si spatiile tehnice: gresie antiderapanta;
 in dormitoare : mocheta;
 in bucatarie si holul de la intrare: gresie;
 in camera de zi: parchet;
 pereti: vopsea lavabila si tapet
 tavane: vopsea lavabila .

Finisaje exterioare
 pereti : tencuiala decorativa alba,caramida aparenta cu aspect antichizat, de culoare rosie, lambriu din lemn palisandru ;
 invelitoare : tigla metalica tip Lindab, de culoare maro;
 tamplaria : PVC maro cu geam termoizolant.